Briggs

Last van wind? Beregenen met een BRIGGS sproeiboom is de ideale oplossing! Briggs sproeibomen zijn efficiënt, sterk, betrouwbaar en verrassend veelzijdig.

De Briggs sproeibomen zijn gebouwd voor montage aan een beregeningshaspel. Het onderstel kan zowel Symmetrisch als A-symmetrische worden uitgevoerd zodat deze sproeiboom voor bijna alle teelten toegankelijk is.

De sproeiboom kan eenvoudig in- en uitgeklapt worden en met een aangepast liftframe eenvoudig met de haspel getransporteerd worden.

Alle modellen geven een nauwkeurige en uniforme waterverdeling doordat we de sproeibomen standaard uitrusten met Nelson drukregelaars. Door hierbij ook de juiste Nelson sproeiers te selecteren en juiste doppen word ook de druppelgrootte verkregen die gewenst is bij het gewas. Hiermee kan ook de gewenste afgifte eenvoudig worden aangepast aan de behoefte van het gewas of de capaciteit van de pomp.

Door de sproeiboom van drukregelaars heeft de sproeiboom ook een uniform sproeibeeld bij veel lagere drukken ( 1,4 bar op de sproeiers ) en kan een aanzienlijke brandstofbesparing opleveren. De sproeiers overlappen elkaar volledig waardoor een juiste verdeling is gegarandeerd.

Efficiënt

  • Uniformere waterafgifte zorgt voor een veel gelijkmatigere groei van het gewas vergeleken met een sproeikanon
  • Het gebruik van een Briggs-spuitboom kan het waterverbruik met 20% verminderen in vergelijking met sproeikanonnen
  • Gecontroleerde druppelgrootte vermindert bodemschade. Grote druppels kunnen worden geselecteerd om drift te verminderen, terwijl fijne druppels kunnen worden gebruikt om schade aan zeer delicate gewassen te minimaliseren.
  • Verminderde impact van kleine druppeltjes vermindert bodemerosie.
  • Doordat de benodigde druk lager is bespaart men aanzienlijk op brandstofkosten

ZGAN Occasions

Geen data gevonden