Over ons

Kverneland Group biedt een breed en compleet productenpakket aan op het gebied van akkerbouw en veehouderij. Hierbij kan gedacht worden aan werktuigen ten behoeve van grondbewerking, zaaimachines, strooiers, spuiten, maaiers, voeren, hooibouwmachines, oplaadwagens, persen en wikkelaars, balenhakselaars en precisielandbouw.

Wereldwijd marktleider met het meest complete productassortiment

We breiden onze activiteiten voortdurend uit om de professionele landbouwgemeenschap het meest complete aanbod van kwaliteitsproducten en -diensten aan te bieden. Om dit te bereiken vormen we strategische allianties en richten we ons op innovatie en klant- en marktgerichte productontwikkeling. Deze uitbreidingsstrategie heeft ons al gepositioneerd als de meest internationale leverancier in de sector, met verkoop- en productiebedrijven over de hele wereld.

Kverneland Group is een toonaangevend internationaal bedrijf dat landbouwmachines en -diensten ontwikkelt, produceert en distribueert.

Onze sterke focus op innovatie stelt ons in staat om een uniek en breed assortiment van hoge kwaliteit te  bieden. Kverneland Group biedt een uitgebreid pakket gericht op de professionele landbouwgemeenschap, met betrekking tot grond- en zaaimachines, voeder- en balenuitrusting, strooier, sproei- en elektronische oplossingen voor landbouwtrekkers en machines.

Kverneland heeft eigen fabrieken en verkooporganisaties

De fabrieken van Kverneland Group bevinden zich in Noorwegen, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Nederland, Italië, Rusland en China. De groep heeft eigen verkooporganisaties in 17 landen en exporteert naar nog eens 60 landen. Eind 2020 had Kverneland Group 2.552 werknemers, waarvan 77% buiten Noorwegen werkte. Als grote internationale onderneming kunnen we profiteren van synergieën tussen verschillende activiteiten, competenties en middelen in ons bedrijf om de beste oplossingen te bieden voor de uitdagingen waar boeren vandaag de dag mee te maken hebben. Door het volume van onze activiteiten kunnen we profiteren van schaalvoordelen in onze productie en kunnen we een kosteneffectieve distributie handhaven via ons efficiënte verkoopbedrijf en importeursnetwerk.

Al eeuwenlang een vertrouwd gezicht

De geschiedenis van Kverneland gaat terug tot 1879 toen de oprichter, Ole Gabriel Kverneland, een smidse bouwde om zeisen te producteren. Dit vond plaats in het dorp Kvernaland bij Stavanger in Noorwegen. Later begon O.G. Kverneland met de productie van kleine ploegen. Kverneland bleef een familiebedrijf en werd beheerd totdat het bedrijf beursgenoteerd werd in 1983. Kverneland Group is al meer dan 140 jaar een betrouwbare en vertrouwde partner voor de agrarische wereld.

Contact Us