Kverneland iXdrive S6

Het nieuwe zelfrijdende veldspuitmodel, de Kverneland iXdrive S6. Met de iXdrive HP als basismodel en de iXdrive HP ECODRIVE als topmodel, met nieuwe functies zoals de Stage V motor met verhoogd vermogen en de iXflow-E individuele sproeierbediening, biedt Kverneland een spuitgamma dat geschikt is voor zowel akkerbouwers als loonwerkers.

Gebruiksgemak

Comfort, capaciteit en precisie zijn de belangrijkste kenmerken voor een eindgebruiker om de iXdrive te kiezen. De standaard PK-versie van de aandrijflijn heeft een nieuwe dieselmotor en een nieuwe hydraulische opstelling waardoor het beschikbare vermogen efficiënter wordt gebruikt. De nieuwe motor is een John Deere 6 cilinder 250 pk enkelvoudige turbo met standaard de Europese Stage V-emissie. De ECODRIVE versie is de topklasse aandrijflijn met standaard 300 pk fase V motor wat resulteert in een super comfortabele 1350 RPM motor bij 40 km/u wegtransport. De premium cabine is standaard voorzien van alle comfort die een machinist nodig heeft voor een lange dag spuiten.

De automatische klimaatregeling, de actieve geveerde lederen stoel en de overdrukcabine van niveau 4 dragen allemaal bij aan het comfort van de berijder. Automatische functies, zoals het uitschakelen van de sproeiers met behulp van GPS en intuïtieve bediening, besparen tijd en voorkomen fouten. Het EasySet-bedieningspaneel biedt een schone en handige werkruimte met alle benodigde componenten direct bij de hand. De pomp bevindt zich aan de rechterzijde van de machine, direct bij de hoofduitlaat van de tank, om te zorgen voor korte slangen met lage rustvloeistof.

 

Stabiliteit

De iXdrive heeft een laag zwaartepunt door de lage tankpositie in het frame en compacte afmetingen die gunstig zijn voor hogere werksnelheden en veilig transport. Voor een optimaal gebruik, ook in hoge gewassen, is de iXdrive leverbaar met drie verschillende bodemvrijheids- en spoorbreedtecombinaties. De hydropneumatische vering op beide assen biedt de bestuurder comfort en stabiliteit van de giek bij het transport en in het veld. De 3D-achterasvering maakt asbeweging mogelijk, maar beperkt de invloed van het spoor op de spuitboom.

 

Intelligente elektronica

De combinatie van de IsoMatch Tellus PRO en de innovatieve iXspray-hardware en -software met intuïtieve touch-interface garandeert een gebruiksvriendelijke bediening van de iXdrive.

 

Vloeistofbeheer

De positie van de tanks, slangen, kleppen en afvoerkanalen is geoptimaliseerd om zo min mogelijk restvloeistof te gebruiken. De iXdrive is standaard uitgerust met iXclean Pro automatisch klepmanagement en iXflow-E hogedrukcirculatiesysteem met individuele regeling van de sproeiers. Deze functies maken het mogelijk om de juiste hoeveelheid te spuiten, op de juiste plaats en op het juiste moment.

 

Precisiespuiten

De iXdrive serie is uitgerust met een soepel, zwevend parallellogram dat optimale stabiliteit combineert met een soepele boombalans en beperkte verticale beweging om afwijkingen in de spuithoogte tot een minimum te beperken en zo de juiste gewasbedekking te garanderen.

De iXdrive is leverbaar in combinatie met de HSS-spuitboom van 24 tot 40 meter of de HSA aluminium spuitboom van 24 tot 30 meter.

De Boomgeleidingssensortechnologie zorgt voor een perfecte geleiding in veel verschillende en uitdagende omstandigheden, waardoor de bestuurder zich gemakkelijker kan concentreren op het spuitwerk. Met Boom Guide ProActive reageert het systeem proactief op de bewegingen van de spuitboom om de boom over de gewasdak, het grondoppervlak of beide te geleiden in de speciale hybride modus. Een optie is om de 3 sensoren uit te breiden naar 5 sensoren voor extra veiligheid over de volle werkbreedte in geval van obstakels of extreme veldomstandigheden.

Aansluiting

IsoMatch FarmCentre is een fleetmanagement-oplossing en geeft de iXdrive een online verbinding met het internet, waardoor er meerdere mogelijkheden voor de operator ontstaan. Of u nu uw wagenpark wilt beheren, taken op afstand wilt beheren of machinegegevens wilt analyseren, IsoMatch FarmCentre bewijst dit in een efficiënte webapplicatie, waarbij werktuigen, tractoren, terminals aan de cloud worden gekoppeld in één ononderbroken stroom van gegevens en connectiviteit.

Technische specificaties

  iXdrive S6
Nominale tank capaciteit (l) 4.250 5.200 6150
Maximum tank capaciteit (l)   4.500 5.500 6.500
Schoon water tank (l) 520
Bodemspeling (m) 1.30 / 1.50 / 1.70 1.30 / 1.50
Spoorbreedte (m) 1.80 - 2.25 / 2.25 - 2.95
Spuitbomen (m) HSA 24-30 (2 vouwbare delen) / HSS 24-30 (2 vouwbare delen) / HSS 32-40 (3 vouwbare delen
Diesel motor John Deere PowerTech 250 HP Stage V optioneel 300 HP Stage V or 250HP Stage II
iXclean Pro, iXflow-E Standaard