Kverneland iXtrack T6

De omgekeerde wereld

Kies jij voor een driftreductiesysteem plus veldspuit! Waarom?

Sinds wanneer is een innovatief systeem voor een optimale verdeling van spuitdelen doorslaggevend? Sinds wanneer is dit belangrijker dan de veldspuit zelf? Hoor jij ook steeds vaker en luider dat je moet kiezen voor het juiste driftreductiesysteem? Dat je slim bent als je gaat voor het systeem dat de hoogste klasse haalt. Maar, ben je echt zo slim als je een systeem boven een veldspuit plaatst?

Je weet toch dat op de veldspuit vrijwel elk driftreductiesysteem te plaatsen is. Dus waarom achter de massa aanrennen en inleveren op rijcomfort, betrouwbaarheid, stabiliteit enz.

De beslisboom, van machine naar accessoires

 1. Kies eerst welke veldspuit je wilt hebben. Dit is de basis!
 2. Kies daarna het driftreductiesysteem om tot de beste prijs/kwaliteit verhouding te komen (merkeigen of een ‘3e partij  techniek’)

Waarom inleveren op rijcomfort en gebruiksgemak als dat niet hoeft?

Kijk eerst naar de spuit en beoordeel de betrouwbaarheid van de spuit, het rijcomfort, het bedieningsgemak enz. Daar begint de juiste investering mee, want de driftreductiesystemen kunnen op de veldspuit gebouwd worden. Er is altijd keuze uit een systeem van het eigen merk of een 3e partij. Op vrijwel elke veldspuit, dus ook die van Kverneland, kunnen driftreductiesystemen gebouwd worden die leiden tot een hogere klassse driftreductie en optimale gewasbescherming.

Laten we terugkeren naar de basis. 
Veldspuit met driftreductie systeem i.p.v. driftreductiesysteem met een veldspuit!

De T series [T3, T4 en T6] zijn excellent in:

 • stabiliteit
 • vloeistofbeheer
 • precisie spuiten
 • connectiviteit
 • eenvoudig in gebruik

De T series veldspuiten presteren optimaal op het gebied van:

 • het gebruik, omdat alle vloeistofhandelingen staand op de grond verricht kunnen worden en alle functies vanuit de cabine verricht kunnen worden. Nooit meer op de spuit klimmen voor reguliere handelingen!
 • stabilitieit, omdat deze veldspuiten een laag zwaartepunt hebben en compacte afmetingen. Hierdoor zijn hogerewerksnelheden mogelijk, is het transport veilig en kan de spuit veilig geparkeerd worden.
 • gewasbescherming, omdat de positie van de tanks, slangen, kranen, pompen en afvoeren zodanig is geoptimaliseerd dat dat restvloeistof wordt geminimaliseerd.
 • connectiviteit met software als iXclean® (automatisch vul en reinigingsprogramma) en iXflow® (circulatiesysteem al dan niet met luchtdoorsschakeling)
 • precisie spuiten, doordat zij uitgevoerd zijn met een soepel geveerd paralellogram dat actief is in het veld en tijdens transport. Het paralellogram combineert een optimale stabiliteit met een soepele boombalancering en beperkt verticale bewegingen zodat sproeihoogte afwijkingen tot een minimum worden beperkt

Meer weten over de iXtrack T series of de iXtrack T6

Technische specificaties

iXtrack T6
Tank capaciteit 6400 liter 7600 liter  
Spuit booms HSA 27 - 33 m / HSS 27 - 45 m
Dissel Ondertrekhaakverbinding in combinatie met trekoog of kogelkoppeling
Wielas 1.80 - 2.25m. door velgen te wisselen
Pompen 200 - 260 - 400 - 520 (l/min)
Schoonwater tank 620 liter
Regulatiesystemen IsoMatch Grip in combinatie met IsoMatch Tellus Pro, IsoMatch Tellus GO+ of iedere andere ISOBUS terminal
iXclean iXclean Comfort / iXclean Pro