Ringseeder met Kverneland Rotorkopeg

De Farmax Ringseeder, effectiënter werken met hoogwaardiger resultaat. De Ringseeder stelt loonwerkers in staat om met een hoge capaciteit een egaal zaaibed te creëren.

Deze machine is ontwikkeld in samenspraak met actief betrokken loonwerkers, om deze reden heeft Farmax een zaaicombinatie weten te ontwikkelen die goed aan sluit op de wensen van loonwerkers die veel zaaiwerkzaamheden uitvoeren.

Beter zaaibed

Bij de Farmax Ringseeder wordt het zaaigoed voor de dubbele ringrollen verspreid door een zaaibalk, dit gebeurd over de complete werkbreedte. De Ringseeder is met parallelgeleiding bevestigd aan de kopeg, hierdoor steunt de kopeg op de ringrollen. Door de hogere druk op deze rollen wordt de grond rondom het zaaigoed dichter aangedrukt, hierdoor wordt bodemvocht rond het zaaigoed beter vastgehouden. Daarnaast wordt het zaad ook in contact gebracht met de vochtige bodem. De Ringseeder heeft als optie ook uitklapbare kantrollen. Deze kantrollen zorgen voor een egaal zaaibed tussen de werkgangen wat beter in elkaar overloopt.

Compacter

De Ringseeder is door zijn parallelgeleiding compacter aan de kopeg gemonteerd, hierdoor sleept de machine tijdens zaaiwerkzaamheden nauwelijks in de bochten. Ook heeft dit als voordeel dat het gewicht dichter aan de trekker gemonteerd zit.

Eenvoudiger

De ervaring van loonwerkers is dat klanten zelf de stoppel gemakkelijk inwerken met een cultivator, waarna zij met de zaaicombinatie het veld inzaaien. Er hoeft ook niet persé eerst geploegd of gekilverd te worden om een egaal zaaibed te creëren. Een ander bijkomend voordeel is de manier van zaaien. Het zaaigoed valt tussen de kopeg en de ringrollen in, zonder dat hier een eg of kouter gebruikt wordt. Hierdoor worden gewasresten tijdens het zaaien niet meegenomen en wordt het zaaibeeld niet verstoord.

Voordelen

  • Zeer wendbaar.
  • Eenvoudige bediening.
  • Degelijk, onderhoudsarm design.
  • Bespaart werkgangen (ploegen/kilveren)
  • Geen versmering door gewasresten.
  • Compacter aan de trekker gebouwd.
  • Door de uitklapbare kantrollen een egaler zaaibeeld.
  • De kopeg rust op de rollen wat het zaaigoed beter aandrukt.
  • Zaaigoed wordt voor de rollen gelegd.

Specificaties

Uitvoerbaar met: rotorkopeg.
Overbrenging ringen: ketting.
Ringen diameter: 60 cm.
Spijlenrol afmeting: 45 cm.
Gewicht: 1350 kg (basic).
Maximale werkbreedte: 3 m (andere afmetingen optioneel).
Lengte: 1,98 m.
Hoogte: 1,04 m.
Verlichting: LED.

Download de productsheet met technische informatie

 

 


Producten

Geen data gevonden