DISCO achtermaaiers

DISCO achtermaaiers met een werkbreedte van 2,20 m tot 3,80 m

Merk
Details
Extra’s maaimachine Schijvenmaaier
Omschrijving

De modelreeks DISCO achtermaaiers bestaat uit wel 20 verschillende modellen met middenophanging, zijdelingse ophanging, zonder kneuzer, stalen tanden kneuzer of rollenkneuzer. Deze zijn onderverdeeld in 3 series, de CONTOUR de 10 en de 100 serie met allemaal een specifieke toepassing. Onderstaand enkele toelichtingen:

 

Uniek aandrijfconcept:

Door de voordelen van verschillende aandrijfconcepten te combineren, is de MAX CUT-maaibalk met messensnelwissel is absoluut uniek in zijn soort en efficiënter dan alle andere. Dankzij de golfvorm zijn de grote aandrijftandwielen van de maaischijf zeer ver naar voren gemonteerd en zijn ze op twee plaatsen met verschillende tanden in aangrijping. Dezelfde afstanden tussen de schotels zorgen voor een perfecte snede onder alle gebruiksomstandigheden. De MAX CUT-maaibalk is permanent gesmeerd en daarom onderhoudsvrij.

 

Brandstof besparen door toerentalreductie en ACTIVE FLOAT:

Afhankelijk van de bedrijfsomstandigheden kunnen alle DISCO-maaiers ook worden aangedreven met een verlaagd aftakastoerental tot 850 tpm. Dankzij deze “ingebouwde spaaraftakas” wordt het brandstofverbruik aanzienlijk verlaagd. Tevens kan dankzij het ACTIVE FLOAT ontlastingssysteem op CONTOUR maaiers het gehalte aan ruwe as tot 17% worden verlaagd. Bovendien daalt het brandstofverbruik met 2,5%. Door de combinatie met het verlagen van het toerental tot 850 tpm, is een reductie van het brandstofverbruik tot 16%  mogelijk.

 

DISCO CONTOUR:

Met de achtermaaiers van de DISCO CONTOUR-serie biedt CLAAS voor elk bedrijf de juiste machine. De krachtige allrounders combineren de capaciteit van de MAX CUT maaibalk met andere DISCO-voordelen. De middenophanging zorgt in combinatie met de hydropneumatische bodemdrukontlasting ACTIVE FLOAT bij alle modellen voor een perfecte aanpassing aan de bodem. Tegelijkertijd zijn ze met hun transportstand van 120 ° compact en veilig op de weg.

 

DISCO 10 en 100 serie:

Nieuw zijn de DISCO 10 en 100 serie. Bij deze maaiers met zijdelingse ophanging wordt de oplegdruk door veren geregeld.  De grote ontlastingsveer is in het midden van het machineframe aangebouwd. Bovendien gaat de krachtlijn van de veer precies door het zwaartepunt van de maaier. Dankzij de binnen- en buitensteunen wordt de kracht gelijkmatig overgebracht op de maaibalk. De kleine veer haalt ook de druk van de maaibalkaandrijving. Ons unieke ontlasting op het zwaartepunt brengt met deze range de voordelen van een middenophanging naar de zijdelings opgehangen modellen.

 

Bekijk de digitale brochure voor meer informatie en de technische gegevens.

Bestanden