DISCO vlindermaaiers

DISCO vlindermaaiers met een werkbreedte van 8,10 m tot 10,70 m

Merk
Details
Type Schijvenmaaier
Gedragen/getrokken Gedragen
Omschrijving

Vijf verschillende series van maaiers voor grote oppervlakten overtuigen. Naast de DISCO DUO met achteruitrij-inrichting, de biomassa maaier DISCO AUTOSWATHER met samenvoeging van het zwad en de DISCO BUSINESS met Load-Sensing-werkhydrauliek en talrijke extra functies zijn er de modellen DISCO CONTOUR en TREND. Alle zijn uitgerust met ACTIVE FLOAT de MAX-CUT maaibalk en verdere unieke extra's.

 

Uniek aandrijfconcept:

Door de voordelen van verschillende aandrijfconcepten te combineren, is de MAX CUT-maaibalk met messensnelwissel is absoluut uniek in zijn soort en efficiënter dan alle andere. Dankzij de golfvorm zijn de grote aandrijftandwielen van de maaischijf zeer ver naar voren gemonteerd en zijn ze op twee plaatsen met verschillende tanden in aangrijping. Dezelfde afstanden tussen de schotels zorgen voor een perfecte snede onder alle gebruiksomstandigheden. De MAX CUT-maaibalk is permanent gesmeerd en daarom onderhoudsvrij.

Brandstof besparen door toerentalreductie en ACTIVE FLOAT:

Afhankelijk van de bedrijfsomstandigheden kunnen alle DISCO vlindermaaiers ook worden aangedreven met een verlaagd aftakastoerental tot 850 tpm. Dankzij deze “ingebouwde spaaraftakas” wordt het brandstofverbruik aanzienlijk verlaagd. Tevens kan dankzij het ACTIVE FLOAT ontlastingssysteem op vlindermaaiers het gehalte aan ruwe as tot 17% worden verlaagd. Bovendien daalt het brandstofverbruik met 2,5%. Door de combinatie met het verlagen van het toerental tot 850 tpm, is een reductie van het brandstofverbruik tot 16%  mogelijk.

Een echte allrounder:

De DISCO 9200 C AUTOSWATHER  is de professionele machine voor het maaien op zwad. Deze machine voorzien van Load Sensing hydrauliek en ISOBUS past zich aan alle omstandigheden aan. Met deze alleskunner kunt u maaien op zwad, breedspreiden, de kanten naar binnen halen of de 18 op 12 maaistrategie toepassen.

Slagvaardiger dan ooit:

Met een werkbreedte tot 10,70 m is de DISCO 1100 BUSINESS de grootste maaier met kneuzer op de markt. Hij overtuigt met onverslaanbare capaciteit, intelligente technologie en comfortabele bediening en is de juiste machine voor professioneel gebruik. De DISCO 1100 BUSINESS is uitgerust met een tanden- of rollenkneuzer.

Attractieve professionele techniek past altijd.

Voor bedrijven die met een laag eigengewicht optimaal gebruik willen maken van de potentiële capaciteit, is de DISCO TREND de ideale maaier. Reeds met tractoren vanaf 120 pk kan met het instapmodel, DISCO 8500 TREND, de stap naar de techniek van de grote maaiers worden gemaakt. Maar ook met gebruik van sterkere tractoren kan de potentiële capaciteit van de combinatie volledig worden benut. Hoogste slagvaardigheid met de DISCO TREND. Deze is leverbaar met 8,30m, 9,10 m en nu ook met 10,70 m werkbreedte. Vanzelfsprekend zijn daarin dezelfde hoogwaardige componenten gemonteerd zoals bij de andere maaiers voor grote oppervlakten van CLAAS.

 

Bekijk de digitale brochure voor meer informatie en de technische gegevens.