QUADRANT Grootpakpersen

QUADRANT grootpakpersen met een balenmaat van 120 x 70 en 120 x 90

Merk
Details
Type vierkante balen
Omschrijving

Ons werk is onze trots. Vooral omdat het vaak veel van ons verlangt en ons dag in dag uit voor nieuwe uitdagingen stelt. Daarom bouwen we vierkante balenpersen die op het veld vooral een ding doen: betrouwbare topprestaties leveren dankzij betrouwbare kwaliteit. Om u te laten zien dat betrouwbaarheid en kwaliteit voor CLAAS belangrijk zijn, hebben we de QUADRANT 5300 / 5200 naar een hoog niveau gebracht. In zowel Frankrijk, Nederland, Hongarije, Spanje, Denemarken als in Zwitserland. Wij hebben naar degene geluisterd voor wie het van belang is: de landbouwers. Immers het is hun mening die ons verder drijft.

De hydraulische invoer.

Voor de QUADRANT 5300, 5200 en 4200 levert CLAAS een hydraulisch aangedreven invoer. Hierbij worden de achterste rollenneerhouder, het POWER FEEDING SYSTEM (PFS) en de pick-up hydraulisch aangedreven en kunnen in snelheid worden geregeld. De hydraulische aandrijving biedt de bestuurder de mogelijkheid de gewasstroom aan de omstandigheden aan te passen c.q. te optimaliseren.

Hoogste kwaliteit van het kuilvoer met ROTO CUT

Energierijk, smakelijk kuilvoer met een optimale melkzuurgisting is een basisvereiste om de melkopbrengsten te verhogen. Hiervoor zijn drie aspecten nodig: kort voer, hoge persdruk en verdringen van zuurstof. CLAAS ROTO CUT is met 18.000 sneden per minuut het systeem met de hoogste snijfrequentie dat thans op de markt verkrijgbaar is,voor snijlengtes van 45 mm met uitstekende snijkwaliteit.

FINE CUT – niet langer dan 22 mm.

Dieren die zich goed voelen, presteren meer. Zo verhoogt bijvoorbeeld de penswerking merkbaar zodra kortstro met silage vermengd wordt gevoerd. Daarom heeft het kortstro als ideaal strooisel doorgezet. Het is nagenoeg stofvrij, omdat door het snijden het aandeel fijnstof niet wordt verhoogd. Bovendien wordt het steeds vaker in de voermengwagen toegevoegd. FINE CUT stro is gemakkelijk oplosbaar, vereist geen extra mengtijd en mengt zich direct met het toegevoegde kuilvoer. Door de nieuwe groepenschakeling van de messen met 51, 26, 25, 13, 12 of 0 messen worden de flexibiliteit en snijkwaliteit verhoogd.

Een betrouwbaar aandrijfconcept.

Reeds vele jaren overtuigen de QUADRANT persen in het dagelijks gebruik dankzij het betrouwbare aandrijfconcept. Overzichtelijk aangebrachte en goed bereikbare componenten zorgen voor een hoog rendement en lange levensduur. Korte wegen, rechtlijnig verloop van alle aandrijflijnen en een groot vliegwiel zorgen voor een uitstekende efficiëntie. Per ton oogstmateriaal is slechts weinig energie nodig. U bespaart op brandstof.

Alleen bij CLAAS: de hydraulisch instelbare voorkamer.

De druk van de voorkamer kan met de ISOBUS bedieningsterminal op drie verschillende mogelijkheden worden ingesteld, afhankelijk van de toestand van het oogstmateriaal en de grootte van het zwad. Daardoor kan de machine altijd met optimale capaciteit worden gereden. Ongeacht in welke conditie de oogst en het zwad zich bevindt, met de verstelbare en hydraulisch inschakelbare voorkamer kan alles worden geregeld.

Alleen bij CLAAS: de automatische regeling van de persdruk.

 Er zijn op de markt vele manieren om de persdruk te regelen. De automatische regeling van de persdruk vindt u alleen bij CLAAS. Het bijzondere hieraan is dat de druk niet alleen door de belasting op het hoofdframe wordt geregeld, maar ook door de touwspanning. De bestuurder heeft altijd comfortabel zicht op de belastinggrenzen zonder actief te moeten ingrijpen. De instelling van de optimale persdruk neemt de machine compleet over, afhankelijk van het oogstmateriaal en de kwaliteit van het touw.

CLAAS knoper.

CLAAS persen zouden ondenkbaar zijn zonder het legendarische CLAAS knoopapparaat. CLAAS is wereldwijd de enige fabrikant die haar knoopapparaten zelf ontwikkelt en produceert. Principe: directe aandrijving met een cardanas. Resultaat: zeer snel, zeer nauwkeurig en buitengewoon betrouwbaar.

 

Geïntegreerd weegsysteem van de balen

Een langer perskanaal, een hogere plunjerfrequentie, automatische regeling van de persdruk. Allemaal eigenschappen waarmee de QUADRANT serie onder alle omstandigheden een hogere verdichting garandeert. U kunt direct het gewicht van het geperste pak vaststellen. Dankzij vier sensoren die het gewicht met grote nauwkeurigheid direct op de pakkenglijbaan meten. Zo heeft u voor uw bedrijf of als loonwerker direct een overzicht over het totale tonnage wat u op het perceel heeft geperst. En u kunt voor beide partijen duidelijk zichtbaar ook de capaciteit eerlijk per ton afrekenen.

Nieuw: CEMIS 700.

CEMIS 700 is de naam van de nieuwe bedieningsterminal met handige gebruikersbegeleiding en touchscreen. Het heeft een groot schermoppervlak met een zeer hoge resolutie en is compatibel met verschillende camerasystemen. De orderteller met 20 plaatsen bepaalt belangrijke waarden voor het aantal balen en de bedrijfstijden. Zo vergroot u de transparantie voor uw klanten. De CEMIS 700 is natuurlijk ISOBUS-compatibel en voldoet aan de AEF-normen. Het terminal vervangt COMMUNICATOR en OPERATOR.

Alternatieve producten van eigen merk

Geen data gevonden