ROLLANT perswikkelcombinaties

ROLLANT perswikkelcombinaties met een balenmaat van 1,25 m x 1,20 m

Merk
Details
Type pers/wikkel
Omschrijving

Goed aanpakken, druk verdragen en doorgaan: dat zijn onze kenmerkende disciplines. Want de ROLLANT 455 RC UNIWRAP van CLAAS is veel meer dan alleen een ronde balenpers. Het is een zeer betrouwbare teamgenoot. Een teamgenoot met eenvoudige bediening, hoge capaciteit en vooral grote betrouwbaarheid. Door goede samenwerking gaat het werken nog sneller.

 

MAXIMUM PRESSURE SYSTEM – MPS.

 

De perskamer met stalen rollen met MPS is een garantie voor keiharde balen met hoog verdichte kern. Want MPS (het zwenkbare 3-rollen segment in de achterklep van de ROLLANT) zorgt voor extra druk. Bij het begin van het vormen van de baal steken de drie MPS rollen in de perskamer. Vervolgens worden de drie rollen door de groter wordende baal naar boven in de eindpositie gedrukt. Voordelen: de baal roteert al vanaf het begin en wordt al vanaf 90 cm verdicht. Bij de ROLLANT van de 400 serie met MPS PLUS kunt u bovendien de druk vanuit de cabine met de COMMUNICATOR II aanpassen, afhankelijk van de vochtigheid van het oogstmateriaal. Met de vrij instelbare druk van 60 tot 120 bar krijgt u perfect geperste, sterk samengeperste balen, zelfs bij hoge rijsnelheden.

 

Met hydraulisch uitklapbare bodem: ROLLANT PRO.

 

Persen is zwaar werk dat ook nog eens snel moet gebeuren. Hoge capaciteiten per dag zijn een vereiste. Ook systemen die meedenken en de bestuurder optimaal ondersteunen zijn belangrijk. Bijvoorbeeld een neerlaatbare bodem die zich actief aan de gewasstroom aanpast. Door automatisch te zakken tot 30 mm kunnen ook ongelijkmatige zwaden continue en efficiënt worden binnengetrokken. De snijkwaliteit blijft daarbij onveranderd hoog. Een uitwijkende beweging van de bodem wordt door een sensor direct als optisch en akoestisch signaal op de bedieningsterminal aangegeven. Deze herkent tijdig een dreigende verstopping en kan adequaat reageren. Dit alles kan gemakkelijk vanuit de tractorcabine. Kunt u de pers tot de limiet belasten en onnodige stilstand door verstoppingen voorkomen. Wanneer de machine toch eens verstopt, dan kunt u deze gemakkelijk met bedieningsterminal opheffen zonder de tractorcabine te verlaten. De neerlaatbare bodem gaat open en de rotor schuift de verstopping direct in de perskamer. Bij machines met een snijrotor worden de messen met één druk op de knop gemaakt, voordat de neerlaatbare bodem naar beneden gaat. Bij het sluiten zwenken de messen weer automatisch in.

 

De foliebinding.

 

De ROLLANT 455 UNIWRAP kan de balen optioneel met folie i.p.v. met net binden. Omdat de folie wordt voorgestrecht, zit de folie bijzonder strak om de baal. Daardoor verbruikt u minder materiaal, uw balen worden beter afgedicht en het voer wordt optimaal geconserveerd. Het resultaat: een uitstekende kwaliteit van het voer. Met de nieuwe foliebinding bereikt u niet alleen gelijkmatig gevormde balen, maar ook scherpere randen. Daardoor zijn de balen langer stabiel zodat ze ook gedurende vele maanden goed kunnen worden gestapeld. Een ander voordeel: u heeft slechts één soort verpakkingsmateriaal nodig en vermindert het materiaalverbruik op de wikkelaar. Dat bespaart niet alleen kosten, het vergemakkelijkt ook de verwerking bij het opruimen.

 

Perfect gewikkeld.

 

De UNIWRAP wikkelt met twee 750 m voorstretchers, zes lagen folie met 52% overlapping strak om de baal, en dat binnen de kortste tijd. Nauwkeuriger gezegd: in 23 seconden. De wikkelaar is daardoor altijd sneller klaar dan de pers. De ROLLANT kan ondanks de wikkelaar altijd met volle capaciteit worden gereden. De folie wordt standaard met 67%, en als optie met 82%, voorgestrecht en met deze spanning rechtstreeks om de baal geplakt. Om het folieverbruik te verminderen kunt u de folie ook met 82% voorstretchen. Dat verhoogt het bereik van de folievoorraad en vermindert de handelingskosten. En wat gebeurt er indien aan één zijde de folie voor het beëindigen van het wikkelproces op is? Heel eenvoudig: de baal wordt met halve snelheid zorgvuldig door de andere folierol verder ingepakt. Want elke voorstretcher is met een bewakingssensor uitgerust die de bestuurder automatisch informeert en die bovendien de wikkelsnelheid vermindert. Overigens kan het gehele wikkelproces met de terminal worden geregeld: naar keuze met het ISOBUS bedieningspaneel in de cabine van de tractor of met de CLAAS MEDIUM TERMINAL (CMT) direct op de wikkelaar.

Bestanden
Alternatieve producten van eigen merk

Geen data gevonden